Technologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog Główny
(8)
Forma i typ
Książki
(7)
Publikacje dydaktyczne
(7)
Publikacje naukowe
(7)
Audiobooki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(9)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(6)
Filia nr 4
(2)
Filia nr 12
(1)
Czytelnia dla Dorosłych
(5)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund
(2)
Adamczak Marek
(1)
Bartoszek Agnieszka
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Biczysko Stanisław (1955- )
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(1)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(1)
Reps Arnold
(1)
Sikorski Zdzisław E
(1)
Zalewski Stanisław
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(8)
Język
polski
(8)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(7)
Niewidomi
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Kobieta
(2130)
Rodzina
(1096)
Tajemnica
(903)
Miłość
(875)
Przyjaźń
(833)
Technologia żywności
(-)
Relacje międzyludzkie
(817)
Polska
(651)
II wojna światowa (1939-1945)
(638)
Śledztwo i dochodzenie
(634)
Historia
(624)
Zabójstwo
(608)
Pisarze polscy
(586)
Policjanci
(453)
Dzieci
(437)
Wojsko
(434)
Sekrety rodzinne
(433)
Zwierzęta
(422)
Żydzi
(418)
Małżeństwo
(415)
Magia
(401)
Życie codzienne
(384)
Relacja romantyczna
(372)
Filozofia
(365)
Nastolatki
(360)
Język polski
(357)
Trudne sytuacje życiowe
(356)
Rodzeństwo
(346)
Osoby zaginione
(341)
Uczucia
(332)
Polacy za granicą
(311)
Wybory życiowe
(302)
Dziennikarze
(289)
Władcy
(268)
Arystokracja
(265)
Boże Narodzenie
(263)
Matki i córki
(263)
Przestępczość zorganizowana
(260)
Sztuka
(257)
Politycy
(255)
Kultura
(252)
Wojna 1939-1945 r.
(252)
Park Solankowy (Inowrocław)
(250)
Uprowadzenie
(239)
Aktorzy polscy
(231)
Dziewczęta
(229)
Psy
(212)
Polacy
(210)
Seryjni zabójcy
(208)
Duchowieństwo katolickie
(207)
Uczniowie
(207)
Polityka
(206)
Lekarze
(203)
Teatr polski
(197)
Zemsta
(196)
Mężczyzna
(187)
Szlachta
(186)
Wychowanie w rodzinie
(181)
Rody
(180)
Wojna
(179)
Pisarze
(178)
Podróże
(172)
Poszukiwania zaginionych
(172)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(170)
Poeci polscy
(170)
Ludzie a zwierzęta
(168)
Wsie
(162)
Prywatni detektywi
(161)
PRL
(160)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(159)
Zabójstwo seryjne
(158)
Koty
(157)
Powstanie warszawskie (1944)
(156)
Słownik polski
(154)
Dziecko
(151)
Nauka
(148)
Ojcowie i córki
(148)
Matematyka
(144)
Śmierć
(142)
Demony
(141)
Chłopcy
(138)
Gry i zabawy umysłowe
(138)
Psychologia
(138)
Holokaust
(136)
Przyroda
(136)
Ruch oporu
(136)
Młodzież
(135)
Polityka międzynarodowa
(135)
Pamiętniki polskie
(133)
Samorealizacja
(133)
Kucharstwo
(131)
Samotność
(130)
Fizyka
(129)
Napoleon I (cesarz Francuzów ; 1769-1821)
(129)
Szczęście
(129)
Zakochanie
(129)
Spisek
(127)
Ludzie bogaci
(126)
Dziadkowie i wnuki
(124)
Sienkiewicz, Henryk (1846-1916)
(124)
Religia
(122)
Gatunek
Podręcznik
(6)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
Nauka i badania
(1)
8 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 [Kaucja] (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 57 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 [Kaucja] (1 egz.)
Audiobook
W koszyku
(Czytak Larix ; 2274)
Nagrania dokonano na podstawie wydania książkowego: Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2019.
Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. LARIX (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [i in.]. - Wydanie 6. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, 1997. - 582 strony : rysunki, wykresy ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Wyd.3 - 4 pod hasłem : Pijanowski Eugeniusz,Dłużewski Mieczysław,Dłużewska Anna
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65/69 [Kaucja] (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 65/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 [Kaucja] (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 65/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 [Magazyn] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 65/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65/66 (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej