134191
Audiobook
W koszyku
(Czytak Larix ; 2274)
Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. [lubimyczytac.pl]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. LARIX (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Nagrania dokonano na podstawie wydania książkowego: Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2019.
Uwaga dotycząca uczestników/wykonawców
Czyta Stanisław Biczysko.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Książka przeznaczona wyłącznie dla osób niewidomych i słabowidzacych dysponujacych Czytakiem.
Uwaga dotycząca wymagań systemowych
Plik nagrany w standardzie Czytak do odtwarzania wyłącznie na urządzeniu Czytak.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej